John Mayall med nya gitarristen Carolyn Wonderland inför storpublik på Pustervik – Måndag 4 mars 2019

Det är måndagkväll den 4 mars och precis som vid förra tillfället i september 2015 sitter huvudpersonen ikväll John Mayall just innanför dörren till Pustervik och signerar skivor. Helt solo och med den sprillans nya Nobody Told Me-Cdn framför sig .

Ett inspirerat album med nya blueslåtar och fina gäster som bl.a Joe Bonamassa, Alex Lifeson, Todd Rundgren och Little Steven. Samt Carolyn Wonderland.

Carolyn från Houston men bosatt i Austin har etablerat sig med eget band- som spelade i Åmål 2014 – men är också ny gitarrist sedan ifjol i Mayalls band. Den första kvinnliga på alla 60 år Mayall har varit med oss på scenerna. Själv spelar den nu 85 år gamle blueslegenden på keyboard och hammondorgel, samt munspel och även lite gitarr. Plus att han sjunger på alla utom två låtar där Wonderland får utrymme.

Sedan besöket hos oss 2015 då Rocky Athas var gitarrist har Mayall bl.a 2017 turnerat på trio med trogna medlemmarna basisten Greg Rzab och trummisen Jay Davenport. Det dokumenterades på livealbumet Three For the Road. Under 2018 drabbades Mayall av lunginflammation och var enligt rapporter illa däran ett tag. Men han repade sig och är nu på en lång Europaturné. Till synes helt återställd och full av spelglädje och energi på scen.

Mayall förklarade direkt ” are you ready for some blues”. Som tredje låt kom fina The Bear, ursp. utgiven på Blues From Laurel Canyon (1968). Carolyn Wonderland sjöng i en fin version av Blind Willie Johnsons “Nobody´s Fault But Mine. Hon är en briljant gitarrist i sin Texas shuffle-stil. Mraz drog ned sort publikjubel för sitt baspel och Davenport är en taktfast trummis. Dessa två Chicago-musiker gör förstås mycket för att det låter så bra på en Mayall-konsert av idag. Han har allitd haft en förmåga att omge sig med toppmusiker.

Uppskattningsvis 700 personer hade kommit till Pustervik och jag tror nog ingen var missnöjd.

Låtlista med tack till Bo Olsson

——————————————————-
Don´t Deny Me
The Bear
Do I Please You
Nobody´s Fault But Mine ( Blind Willie Johnson) (Vocal: Carol)
Delta Hurricane
Dirty Water (Buddy & Julie Miller)
Talk About That
Missunderstood (Vocal, Steel-Slide Guitar: Carol)
Ain´t No Guarantees
Tears Came Falling Down (Henry Townshend)
Mail Order Mystics (Chris Smithers)
ENCORE:
I´m A Sucker For Love

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *