Dan Hylander & Raj Montana Band kom till Konserthuset – Torsdag 25 april 2019

Dan Hylander & Raj Montana Band i sin klassiska 80-talssättning på Konserthuset i Göteborg torsdagen 25 april 2019. Minus Py Bäckman men med två körtjejer, varav den ena även spelade fiol. Med David Carlson på gitarr, Pelle Alsing, trummor, Ola Johansson bas, Hasse Olsson hammondorgel och Clarence Öfwerman på keyboards.

Lika tighta som förr, tänk att det är dryga 30 år sedan de var igång som mest. Jag såg dem precis innan de splittrades 1984 i Norrköpings Folkets Park, därefter i comebacken 1997 i Bragebacken, Göteborg när de var förband till Johnny Cash. Nu dryga 20 år senare var det som tiden stått stilla,

Vi fick ett knippe låtar från helt nya albumet Indigo, men det är de gamla 80-talslåtarna som går hem bäst. Tyvärr var det lite dist på sångljudet under första timman så flera av de nya låtarna var svåra att uppfatta texterna på. Blev bättre i andra halvan av den lite över två timmar långa konserten.

Vi fick alla de förväntade av de äldre som Farväl till Katalonien, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, en skön Från en till en annan med bara Dan och David. Skön var även stämsången från hela gruppen i Dylans Min älskade stod inför rätten idag.

Allra sist kom en cover av Little Feats Willin´. Dan hade i ett av sina mellansnack redan i mitten av kvällen nämnt den gruppens Lowell George som en av sina stora favoriter. I den låten spelade bandet verkligen ut, särskilt Clarence Öfwerman fick utrymme för ett längre solo. i övrigt var det bl.a många gånger David Carlson fick briljera med sitt sköna gitarrspel. Det var uppskattningsvis 600 personer i publiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *