Phil Wiggins och George Kilby Jr. i fin akustisk blueskonsert på Nefertiti – Lördag 25 maj 2019

På Nefertiti lördag 25 maj fick vi en folk/blueskväll med Phil Wiggins från Washington, D.C. (men med rötter i Alabama) på munspel och sång och George Kilby Jr. från Alabama men nu verksam i New York på gitarr och sång. Samt följsamme danske Assi Roar på kontrabas.

Phil har spelat här tidigare med George och även i duon Cephas and Wiggins. Med gitarristen John Cephas (1930-2009) hade han spelat i hela 35 år. Han har nu hittat en ny partner att turnera och skriva låtar hop med i George Kilby Jr. Denne hade spelat i pianisten Pinetop Perkins band i 20 år. Kort tid efter att Perkins gick bort 2011 mötte han Phil på en bluesfestival. George har dessutom släppt fyra soloalbum.

Det var Phil som hade den verkligt bra rösten samt ett härligt munspelande, medan George också var bra men främst imponerade som gitarrist. Stort plus för härliga introduktioner till låtarna. Lättsamma snack men också vid flera tillfällen mer allvarliga när det handlade om de sociala orättvisorna i främst amerikanska södern.

Assi Roar och George Kilby Jr.

George och Phil arbetar även med projektet “Racism, Reconciliation, and the Blues”, en kombination av “spoken word” och levande musik med fokus på rasism. Det blev den här kvällen två set om ca. 45 min resp 60 min. Inför en nöjd skara i publiken som kanhända uppgick till närmare 200 personer.

Phil Wiggins
George Kilby Jr.

Låtlista

You Never See The Hand Throw The Stone (George sång)

Roberta (Phil)

Look At The Shape I´m In (George)

No Fools, No Fun (Phil)

ny låt från kommande (George)

Pray For The Pain (båda)

Sweet Rider (Phil)


Good Googa Mooga (Phil)

Let The Melody Live (George)

Evil Landing (Phil)

The Earth Song (George)

Hard Yard Educated (Phil)

Come Back Baby (George)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *