Bob Dylan i Scandinavium – Fredag 28 juni 2019

Bob Dylan sågs och hördes fredag 28 juni lite från sidan i ett välfyllt Scandinavium. Kan ha varit ca 7000. Fler än på länge för Dylan i Göteborg (se lista nedan för Dylans alla Göteborgskonserter genom åren)

Satt alltså tyvärr i rejält sned vinkel där jag inte ens såg trumslagaren. Sången hördes iallfall bra och kompet hade groove. Lite bluesartat på flera och sedan sist har han skippat en gitarrist och det passar bra för att Bobs sköna frasering och texter skall höras. Mer avskalat sound. Ett bra drag.

Bandet var för kvällen mångåriga medarbetarna Charlie Sexton på gitarr (läs mer nedan om honom), Tony Garnier på bas, New Orleans-trummisen George Receli och på keyboards/pedal steel/ violin den mångsidige Donnie Herron.

Bob blandade från sin rikliga låtkatalog, med ovanligt många 60-talslåtar kanske. Tre stycken från han senaste med eget material Tempest (2012). Bäst en avskalad Girl From The North Country. Riktigt bra även Simple Twist Of Fate, Make You Feel My Love , Like A Rolling Stone, When I Paint My Masterpiece, Love Sick, Trying To Get To Heaven. Två extranummer; en knappt igenkännbar Blowin´ in the Wind och sist It Takes A Lot To Laugh…

På de nummer han inte satt vid pianot ställde han sig i mitten och svingade mikorofonstativet framåt. Munspel blev det på ett antal låtar när han var vid pianot.

Charlie Sexton

Av musikerna i bandet kan framhållas Austin-gitarristen Charlie Sexton. Han har spelat i Dylans band i omgångar. Först 1999- 2002 sedan 2009- 2012 och åter från 2013 till idag. Charlie ser vi också i rollen som Townes Van Zandt i den aktuella filmen Blaze. Spelfilmen om singer/songwritern Blaze Foley. Biopremiär ifjol och finns nu på Netflix. Rekommenderas och jag skrev om den i ett inlägg här i min blogg. Gå till sökrutan och se den artikeln.

Låtlista

1. Things have changed 2. It ain’t me, babe 3. Highway 61 revisited 4. Simple twist of fate 5. Can’t wait 6. When I paint my masterpiece 7. Honest with me 8. Tryin’ to get to heaven 9. Scarlet town 10. Make you feel my love 11. Pay in blood 12. Like a rolling stone 13. Early roman kings 14. Girl from the north country 15. Love sick 16. Thunder on the mountain 17. Soon after midnight 18. Gotta serve somebody 

EXTRANUMMER 19. Blowin’ in the wind 20. It takes a lot to laugh, it takes a train to cry

Faktiskt exakt samma låtar som i Globen, Stockholm den 26 juni.

Bob Dylan har spelat i Göteborg enligt följande;

——————————————————————————-

1978 (Scandinavium) 2 spelningar

1984 (Ullevi)

1987 (Scandinavium) kompad av Tom Petty & the Heartbreakers.

1988 (Scandinavium)

1992 (Trädgårdsföreningen)

2000 (Scandinavium)

2001 (Trädgårdsföreningen)

2003 (Scandinavium)

2005 (Scandinavium)

2007 (Scandinavium)

2014 (Trädgårdsföreningen)

2019 (Scandinavium)

Sammanlagt 13 spelningar varav jag själv sett alla utom 1992 och 2007. Bäst var 1978 vilket var första gången han kom till Sverige efter den legendariska 1966 i Konserthuset, Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *