John Fogerty på Lisebergs stora scen – Onsdag 10 juli 2019

John Fogerty var i toppform inför en riktigt stor publik på säkerligen 25 000 onsdagen 10 juli. Suverän show med en taggad och inspirerad ledare med imponerande musiker som bl.a sonen Shane Fogerty på gitarr och den tungt trummande veteranen Kenny Aronoff.

Han hade också med sig basist, keyboardist och en trio på blås och tre sångerskor. Sonen Tyler kom in och sjöng på tre låtar varav solo på Good Golly Miss Molly.

Det hela inleddes med en film på fem minuter med klipp från 1969 med diverse artister. Många av dem förknippade med Woodstockfestivalen som gick i början av augusti det året. Kvällens konsert hade lite som tema 50års-jubileet för den festivalen där Creedence var ett av de stora namnen.

Övervägande Creedence-låtar där vi fick nära nog de flesta vi kunde önska oss. I Malmö för två år sedan hade han visst gjort en grym lite ny version av Lodi, men det finns andra vi kunde ha fått. Bra ljud hela kvällen och Johns röst håller upp i åren. Imponerande vital med stor spelglädje och det var en perfekt längd på konserten med de nära 1.45 minuter vi fick.

Förstås kan man anmärka på lite märkliga val i den delen i mitten där John hyllade Woodstock-artister. Hans snack var fantastiskt underhållande där och Sly & the Family Stone-låtarna fungerade bra. På dessa och förvisso även på flera andra fick han nytta av sitt stora band med blåset och bakgrundssångerskorna.

Tyler, John och Shane Fogerty

Låtlista
Born On The Bayou 
Green River 
Lookin’ Out My Back Door
Susie Q  
Who’ll Stop the Rain 
Hey Tonight 
Up Around The Bend 
Blueboy
Rockin’ All Over The World 
I Heard It Through The Grapevine
With A Little Help From My Friends
Long As I Can See the Light 
Good Golly Miss Molly (Sång Tyler Fogerty)
Everyday People
Dance to the Music  
Give Peace a Chance
Star-Spangled Banner (Shane Fogerty solo)
Run Through the Jungle 
Keep On Chooglin’ 
Have You Ever Seen The Rain? 
Down On The Corner 
The Old Man Down The Road
Fortunate Son 

————————————-
Bad Moon Rising 
Proud Mary

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *