Doug Seegers på Hwitans Trädgård – Tisdag 16 juli 2019

Doug Seegers med svenskt kompband på utomhusscenen vid Hwitans Trädgård i Falkenberg tisdagen 16 juli. Inför en sittande publik på runt 300 personer. Han slog igenom 2014 och jag såg honom den sommaren på precis samma ställe under Rootsy-festivalen. Då med Ellen Sundbergs kompband plus amerikanen Jerry Miller på gitarr.

Sedan 2015 har Doug dock kompats av fyra svenska musiker. De är Martin Björklund på gitarr/fiol, Erik Janson på pedal steel/gitarr, Jonas Lindberg på bas/stämsång och Simon Wilhelmsson på trummor. Den förstnämde från Norrtälje och den sistnämnde från Pajala. Övriga tror jag kom från Stockholm. Tighta var de i vilket fall och tacka för det efter alla dessa spelningar de gjort med Doug under fyra år. Bara årets sommarturnén är på 35 spelningar!!

Blev 70 minuter med sex låtar ur nya albumet A Story I Got To Tell. Ett rikigt bra album inspelat i United Recordings Studio B i Hollywood och producerat av Joe Henry och med Jackson Browne gästande på en av två coverlåtar White Lines. Utgivet på BMG och den största lanseringen hittills i USA för Doug. Första singeln Demon Seed var andra låt ikväll och den av kanadensaren Willie P. Bennett (1951-2008) på 70-talet skrivna White Line var en av de allra bästa under konserten. Doug nämde på scen Jonathan Edwards som gjorde en fin inspelning av samma låt 1976.

Dougs röst var lite sliten idag och han bad om ursäkt för detta i slutet av konsertern, som möjligen blev lite kortare av den anledningen, Det kanske märktes att han inte kunde ta i helt fullt på alla låtar. Men med det nya materialet och den rutin han nu fått så är han faktiskt bättre för varje år. Inte dåligt med den utvecklingen vid 67 års ålder. Förra albumet var en Hank Williams-tributskiva för två år sedan. Men nu har han alltså på sitt femte album på fem år fått till ytterligare ett knippe bra egna låtar.

Låtlista med tack till Bo Olsson

——————————————————-
Walking On The Edge Of The World
Demon Seed
Six Feet Under
Jacob´s Ladder
Angel From A Broken Home
Give It Away
Baby Lost Her Way Home Again
Rockabilly Bug
White Line
Going Down To The River
Before The Crash
How Long Must I Roll
Tending Angels ( Av Sherry Cothran)
ENCORE:
Don´t Laugh At Me (Solo)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *