Cordovas och Israel Nash gav oss en helkväll sent att glömma på Lisebergs lilla scen – Lördag 27 juli 2019

Cordovas från Nashville började kvällen på lilla scenen (Polketten) lördagen 27 juli. Ett band med rötter i snart sagt all bra sydstatsmusik. Med en stark lead sångare och basist i Joe Firstman, men också ofta sång från de flyhänta gitarristerna Lucca Soria och Toby Weaver som allt som oftas spelade ihop solon unisont i Allman Brothers-anda. På trummor James Lengel och på keyboards Sevans Henderson. Den senare viktig i soundet när det drog mot Little Feat-artade låtar.

Cordovas släppte sitt självbetitlade debutalbum i en liten upplaga redan 2012 och först i samband med att Rootsy tog över dem till Sverige första gången 2017 återutgavs detta. Deras andra album The Santa Fe Channel kom förra året. I år har de redan hunnit med en kortare Sverigeturné i mars då de bl. a spelade på Oceanen i Göteborg, nu redan tillbaka på en längre Skandinavienturné alltså .

En dryg timma med bra variation var vad vi fick. Inom Americana är detta ett av de band som bäst förvaltar 70-talssoundet och dessutom bidrar med nytt eget. Deras covers kom i slutet; Robert Johnsons Sweet Home Chicago, Grateful Deads Truckin’ och en grym version av Tom Pettys Mary Jane´s Last Dance. Annars eget från främst Joe Firstman.

Låtlista

Fine Life
Them Blues
I´m The One Who Needs You Tonight
Talk To Me 
Standin´ On The Porch
Frozen Rose
Storms
Old Dog
Roll On
Louisiana Hurricane
Step Back Red
This Towns A Drag 
All The Fallen Angels
Truckin´
Sweet Home Chicago

Mary Jane´s Last Dance

Inklämd mellan Lucca Soria och Toby Weaver efter spelningen

Israel Nash med band stod sedan som kvällens andra act på Lilla scenen Han hade med sig Dallas-musiker som spelat med honom länge nu ; Aaron McClellan på bas/bakgrundssång, skicklige Eric Swanson på steelguitar/keyboards/gitarr/bakgrundsssång och en trummis som kallades Georgie Boy.

Eric Swanson,Isreal Nash och Aaron McClellan

Härligt med steel guitar så framträdande i ljudbilden och det var ett kanonljud ikväll. Koncentrerat bra från Israel vars sång och texter hördes bra. Eget förutom extranumret Neil Youngs Ohio. Bland de bästa var Baltimore som hängt med sedan jag såg Israel första gången i Göteborg på båten Marieholm i september 2011. Då bodde han i New York men flyttade snart efter det till Dripping Springs,Texas ca 25 min bilresa från Austin.

De gjorde succé ikväll inför kanhända 400-500 personer och körde i cirka 70 minuter. Bland övriga låtar kan nämnas Who In Time, Rollin´On, Woman At The Well och hans kanske populäraste Rain Plains.

Fick 5 minuters snack med Israel Nash efter spelningen på LisebergLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *