Stiff Little Fingers kom till Pustervik med energisk rock – Söndag 4 augusti 2019

På Pusterviks stora scen söndagen 4 augusti var vi cirka 150 -200 personer inne som fick se detta klassiska nordirländska punkbandet Stiff Little Fingers. De bildades redan 1977 i Belfast och kom faktiskt till Kåren i Göteborg 1979. Det året deras debutalbum Inflammable Material kom ut. Ett av få utländska punkband som kom hit det decenniet. Senast de spelade i staden var på Sticky Fingers 2014. Nu är de ute på sin 40th Anniversary Tour!

I centrum står Jake Burns, stark sångare och gruppens främste låtskrivare. Kvar från starten är också basisten Ali McMordie. Originalsättningen höll till 1982 och de hade paus innan de återbildades 1987. Dock bara med Jake och Ali. De övriga i bandet den här kvällen var gitarristen Ian McCallum (medlem sedan 1993) och trummisen Steve Grantley (medlem sedan 1996). Så inte undra på att det var ett tight band vi fick höra.

Vi fick under de ca 80 minuterna blandat med låtar från deras olika abum. De började med tre från debuten och det är de tidiga låtarna som sitter bäst förstås. Framme vid sista numret, deras mest kända Alternative Ulster var stämningen på topp och en annan höjdare var Nobody´s Heroes. Melodisk rock var det i de flesta låtarna.

Jake hade några nyskrivna och bl. a en som han berättade skrevs utifrån sin egna fight med depressioner. Han var föredömlig med att presentera låtar och vid en prata fick vi också veta att han numera bodde i Chicago.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *