Ledfoot i intensiv blueskonsert på Nefertiti – Fredag 23 augusti 2019

Ledfoot kom till Nefertiti i Göteborg fredagen 23 augusti. Tim ”Ledfoot” Scott McConnell, känd på 80-talet från skivor under namnet Tim Scott och senare med bandet Rockats samt Los Angeles-bandet The Havalinas vars album från 1990 fick stor spridning. Hans soloalbum kom på Sire resp. Geffen medan the Havalinas kom ut på Elektra Records.

Högst personlig “gothic blues” med 12-strängad gitarr och oftast slide i en timma som slutade med hans mest kända låt High Hopes, den vilken även Springsteen spelat in. Övriga extra bra var Right Down The Hole, Wicked State Of Mind, Stop Dreaming och Mean To Me.

Någon låt i John Lee Hooker-groove, någon i folkrockstil som vissa Led Zeppelin-låtar. Hans mellansnack uppmanade en viss aggresivitet som han nog behövde för att få till den speciella stämning han faktiskt skapade. Han tackade oss ca. 75 pers i publiken flera gånger för att vi lyssnade och att vi var “adults”.

Jag fick en kortare pratstund med Tim efteråt och frågade om han hade spelat i Göteborg någon gång tidigare.

  • Jag gör 200 spelningar om året så det är svårt att komma ihåg. Men det har jag. Minns att jag kom i slagsmål efter giget med the Havalinas.

Det var nog ca 1991 när de spelade på Magsinet. Sedan kom han solo till Restaurang Jord 1994. Nu 25 år senare åter under det namn Ledfoot han kört med sedan 2007.

Tim är 61 år gammal, bor numera sedan flera år i Oslo och hade fyra barn varav två minderåriga. Dock har jag inte varit hemma sedan i maj, sade han. Han berättade också att det var tidningen Rolling Stone som hade sammanfört honom med Bruce Springsteen en gång i tiden. Han var den ende som inte blivit lurad av skivbolaget Sires ägare Seymour Stein påstod han.

Före Ledfoot spelade Clara Strauch, svensk pianist och sångerska, född i Göteborg men uppväxt på Gotland. Hon gör sina egna låtar, har bl.a skrivit musik till teateruppsättningar, varit verksam i USA och gav ut ett album på engelska ifjol.

Clara har nytt album på svenska på gång i höst och under de knappa 40 minuter hon var på scen var det framförallt i de svenskspråkiga låtarna som stack ut. Här kan hon nog ta upp delar av den publik som gillar t.ex. Melissa Horn.

Låtlista Clara Strauch

?

Där

Weeds

Tempest

Islands

Barely baby

Bada i april

På riktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *