Susto gjorde succé uppe på Pusterviks matsal – Måndag 26 augusti 2019

Susto från Charleston, South Carolina kom till Pusterviks övervåning måndagen 26 augusti. Rock med drag av altcountry/americana i stil med Wilcos sound. De har en stark ledare i Justin Osborne, sångare, gitarrist, pianist och huvudsaklig låtskrivare. Det är hans texter men övriga medlemmar bidrar med melodier. Texter med lite mer djup än vanligt i genren kring ämnen som polisvåld, ateism och homosexualitet.

Bandet bakom Justin är alla från Charleston. Flyhänte gitarristen Dries Vandenburg och säkre trummisen Marshall Hudson var med när de spelade på samma ställe i februari 2018. Ny var basisten Jordan Hicks (som dock spelat på alla Sustos album) och Steven Walker på keyboard. Musikaliskt varierat från popigare till psychdelica och när de sjöng stämmor blev det counryrock.

Riktigt bra med bl.a många fina låtar från deras tredje album Ever Since I Lost My Mind som kom ut i februari i år. Allra sist dock en cover av Elton Johns Daniel. En låt de bestämde sig för att spela in innan de visste att Elton skulle bli så högaktuell genom filmen Rocket Man.

75 minuters konsert inför en förvånansvärt liten skara på ca. 70 personer.

Låtlista med tack till Bo Olsson

Homeboy
If I Was 
Manual Transmission
Far Out Feeling 
Acid Boys
House Of Blue Green Buddah
Vampiro 66 
Hard Drugs 
Weather Balloons
Cosmic Cowboy 
Friends, Lovers, Ex Lovers; Whatever 
Diamond´s Icaro
Last Century
Cocaine
Jah Werks 
Cigarettes, Whiskey & Wine
Dream Girl 
——————————–
Daniel (Elton John)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *