The Mommyheads från New York kom till lilla Holy Moly – Måndag 2 september 2019

The Mommyheads med Adam Elk i spetsen levererade en fantastisk fin pop/rockkonsert på lilla Holy Moly, Andra Långgatan i Göteborg måndag 2 september. Gruppen bildades i Brooklyn redan vid 80-talets slut och har nu 10 album bakom sig. Vissa pauser har de haft, där Adam ägnat sig åt att bl.a göra musik till tv-serier, men medlemmarna är de samma sedan 2010.

Efter fem års paus gav man ut albumet Soundtrack To The World´s End ifjol då de även spelade på Holy Moly. I år har deras album Future You getts ut och här har en animerad video till låten Woke Up A Scientists fått uppmärksamhet på sistone.

Medlemmar på dessa album och även ikväll live är Michael Holt på keyboards och sång, Dan Fisherman på trummor och sång samt Jason McNair på bas. Oerhört samspelta var de och Michael imponerade som sångare på några låtar och var verkligt själfull och bra.

I the Mommyheads finurliga musik hör vi drag av 10cc och Jellyfish men de gör alltid bara eget material där helt övervägande delen är skri avnav Adam Elk. De drog många bra låtar i skiftande stilar under konserten på 1 timma 25 minuter. Extra imponerade att de visade sådan glöd när vi var så få som bara 15 personer i lokalen. Verkligen synd då detta är ett briljant liveband.

Före dem fick vi 30 min med Göteborgsbandet Love On Drugs med Thomas Pontén i spetsen.

Love On Drugs

Träffade sympatiske Adam Elk (född 1970) innan konserten för en intervju. Hans rikiga namn är Adam Cohen men när Leonard Cohens son med samma namn skivdebuterade 1998 bytte han till Elk.

Låtlista ses också nedan. De gjorde i den här svängen hela nio spelningar i Skandinavien varav sju i Sverige på lika många dagar. Det här var tredje Göteborgsspelningen efter de på Sticky Fingers 2012 och Holy Moly 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *