Willy Tea Taylor och Joshua Ray Walker; Två singer/songwriters i fina solokonserter på Pustervik – Måndag 21 oktober 2019

Till Pusterviks matsal måndagen 21 oktober kom två fina amerikanska singer/songwriters. Först Joshua Ray Walker från Dallas i en fascinerande timme. En 28-åring på sin första Europa-turné, men som de senaste sex åren gjort ca 250 spelningar per år. Duktig gitarrist och stark röst. Han har ännu bara ett album ute (Last Call) men gav oss också många låtar från kommande skiva. Han kunde påminna om Townes Van Zandt och Guy Clark. Jag frågade honom efter om hans favoriter och han nämnde just dessa två plus Billy Joe Shaver och Blaze Foley.

Sedan kom Willy Tea Taylor från lilla Oakdale, Kalifornien (mellan San Francisco och Yosemite). På scen i kostym, skägg och hatt. Precis som när han spelade på samma ställe i november 2017 hade han sin fina Martin-gitarr från 1927!! En gitarr han döpt till Beverly. Underbart bra ljud i den.

Förra gången med två kompmusiker men det fungerade bra solo också. Körde dryga 90 minuter och det var varierat med en hel del sköna mellansnack. Två Tom Petty-covers, annars eget och personligt. Låten For Sam var tillägnad Sam Shepard (död juli 2017) och innan just den pratade han om att han kände Sams syster Sandy Rogers som också är skivartist. Intressant hela vägen. Fin folksångarkväll.

Med Willy Tea efter spelningen

Låtlista Willy Tea Taylor (med tack till Bo Olsson)

——————————————————————————
Lazy Third Eye
Devil´s Tax Adversary
For Sam
Walls (T. Petty)
You Have My Attention
Fighting Man (Ny)
Wrong Way To Run
What The Hell Is This Damn Thing ? (1 Min)
National Treasure (Ny)
Bull Riders And Song Writers
Molly Rose
Daddy Taught Me To Dance (Ny)
Round Of Rum (Sea Shanty)
69 Malibu
California
Life Is Beautiful
Damn Good Dog
I Forgive It All (T. Petty / Mudcrutch)
Hummingbird

+ att även Lullaby fannd med

Låtlista Joshua Ray Walker
Trouble
Working Girl
Pale Hands
Covered (Ny)
Boatshow Girl (Ny)
Hello (Lionel Richie)
Lot Lizard
Keep
White Freight Liner Blues (Townes Van Zandt)
Fondly
Burn It
Canyon
Last Call

—————————-
Ny Låt

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *