Tad Robinson Band med eminente gitarristen Alex Schultz på Nefertiti – Torsdag 31 oktober 2019

Tad Robinson och Alex Schultz i sina första Göteborgsspelningar. Nere på Nefertiti torsdagen 31 oktober inför ca. 40 personer. De skulle senare i veckan spela på Fredrikshavns Blues Heaven Festival .

Tad på sång/munspel och Alex (mest känd från Rod Piazzas Mighty Flyers) på gitarr. Födda 1956 resp. 1954 och med massor av skivor bakom sig. De hade med sig fina musiker i finske trummisen Juppo Paavola och amerikanen Billy Troiani på bas. Den senare sedan 21 år bosatt i Norge och ledare för Billy T. Band.

Bakgrund; Tad Robinson föddes 1956 och växte upp i New York City omgiven av musik. Studerade vid Indiana University i Bloomington och startade där sitt första bandHesitation Blues Band. Sex år senare flyttade han till Chicago där han fick ett återkommande vecko-gig med husbandet på den berömda Rosa’s Lounge. Han bor numera i Indiana.

Han släppte två album för Delmark Records 1994 och 1998. Från 2004 signades Tad av Severn Records och i år kom han ut med Real Street, det femte på bolaget. På detta är Joe Restivo gitarrist medan Alex Schultz medverkat på flera andra tidigare.

Under sin karriär har Tad nominerats till Blues Music Awards hela sju gånger varav tre stycken för årets Soul Blues Album och fyra stycken som Soul Male Artist of the Year.

Alex Schultz föddes i New York City 1954 och upptäckte i tidig ålder stadens jazzarv. Han studerade för gitarristen George Barnes samt vid det berömda Berklee College of Music i Boston. Schultz flyttade till Los Angeles 1979 och etablerade sig som både basist och gitarrist på rootsmusikscenen och arbetade i två och ett halvt år med rock and roll / rhythm och bluespionjären Hank Ballard.

Numera bor Alex dock i Tyskland. Han hade spelat en enda gång i Sverige och det var för ca. 20 år sedan i Uppsala berättade han för mig.

Med Alex Schultz efter spelningen

Vi fick två gånger 55 minuter och en finfin uppvisning i blues, R&B och soul. Tad påminde mig en del om Delbert McClinton. Skicklig munspelare också. Alex hade ett härligt sound på sin Fender.

Mest originallåtar där Rained All Night (skriven av Steve Gomes från Fabulous Thunderbirds) är den mest kända, Full Intention Blues (skriven av Tad ihop med Gomes) också en höjdare, men vi fick också fina covers av Trouble In Mind och Who Will The Next Fool Be.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *