Ezra Furman kom äntligen till Göteborg och imponerade stort – Måndag 25 november 2019

En riktigt bra rockkonsert. Första gången i Göteborg för Ezra Furman var denna kväll på Pusterviks stora klubb måndagen 25 november. Han kom med sitt band The Boyfriends. Det var mycket nerv, ofta punkigt som låtarna från senaste albumet Twelve Nudes. Annat i stil Lou Reed eller Modern Lovers. Men bra dynamik med lugnare också.

Den nu 33-årige Furman är uppväxt i Evanston, en förort i norra Chicago, men bor numera i Oakland, Kalifornien. Han har riktigt bra låtar så här långt in i karriären. Skivdebuten kom 2007 då han hade kompgruppen the Harpoons. De tre senaste albumen har getts ut på skivbolaget Bella Union och han har nu fått en allt större uppmärksamhet. Efter det första från av dessa tre Perpetual Motion People kom han till Stockholm och Debaser Strand för en spelning 1 mars 2016.

Ezra är bra gitarrist och det var hela tiden spännande att följa honom ikväll med sitt tighta band. Många tvära kast, bland höjdare In America, Love You So Bad och I Wanna Be Your Girlfriend. Ezra kom som synes på bilderna i klänning och vi är medvetna om hans androgynitet. Något han dock inte spelade på något speciellt i sina mellansnack, men vilket däremot också kommer fram i vissa texter förstås.

Det blev 85 minuter inför 200 personer. En måndag visserligen men märkligt att inte fler tog chansen att se honom live. De hade spelat i Köpenhamn på Vega dagen innan och skulle till Stockholms Debaser Strand i Stockholm dagen efter.

Låtlista

 1. Suck the Blood from My Wound
 2. Calm Down aka I Should Not Be Alone
 3. Rated R Crusaders
 4. Haunted Head
 5. Trauma
 6. My Teeth Hurt
 7. Body Was Made
 8. Psalm 151
 9. In America
 10. Maraschino-Red Dress $8.99 at Goodwill
 11. I Wanna Be Your Girlfriend
 12. My Zero
 13. Transition From Nowhere to Nowhere
 14. No Place
 15. Driving Down to L.A.
 16. Love You So Bad
 17. Tip of a Match
 18. Evening Prayer aka Justice
 19. Thermometer
 20. On Your Own
 21. Police on My Back (The Clash cover)
 22. What Can You Do but Rock ‘n’ Roll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *