The Refreshments Rock´n´roll X-Mas-show med Baskery i Kungsbacka – Torsdag 28 november 2019

The Refreshments är ute på sitt 17:e år med sin julshow. Med start i Nylöping dagen innan kom de som andra stopp till Kungsbackas teater torsdagen 28 november. I år med systrarna Bondesson i Baskery som gäster.

Bandet består idag av fyra medlemmar. Från starten i Skutskär 1989 finns kvar bandets motor, sångare och låtskrivare och basist Joakim Arnell och trummissen Mats Forsberg. Dessa kompletteras sedan länge av pianisten/sångaren Johan Blohm och gitarristen Jonas Göransson. Till julshowen förstärkta av två blåsare The X-Mas Horns. Ett tight band i sann Rockpile/Chuck Berry-anda där det också är en sådan styrka att ha två så bra sångare som Arnell och Blohm.

Baskery kom in efter ca 20 minuter och gjorde då Neil Youngs Old Man, sin vanliga lilla Bellman-acapella och Adolphson-Falks Mer jul samt en av egna. De återkom i andra delen med egna låtar samt att de fanns med som körtjejer i The Refreshments tre-fyra slutlåtar, bl.a Run Rudolph Run och mäktiga Santa Claus Is Coming To Town. Allra sist Slades Merry X-mas Everybody. Som enda icke-jullåtar fick vi ihopvävda till ett enormt sväng 55 Ford och Miss You Miss Belinda.

Bland låtar från Refreshments fanns Wizzards I Wish It Could Be Christmas Everyday, the Bands fina Christmas Must Be Tonight. Samt klassiker som Winter Wonderland och White Christmas. Bra och lång kväll i två set om 50 min + 70 min. inför ca. 150 personer.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *