Hannah Aldridge med svenskt band på Bengans Fik – Söndag 1 december 2019

Äntligen Hannah i Göteborg igen när hon kom till Bengans Fik söndagen 1 december. Förra gången var 2015 på KoM i hennes första Sverigepelning någonsin. Från Muscle Shoals, Alabama, kom till Nashville som 16-åring .Numera vid 32 års ålder är hon bosatt i Chattanooga, Tennessee med sitt 12-åriga barn. Hon är dotter till erkände låtskrivaren Walt Aldridge som också var studiomusiker i Muscle Shoals-studior.

Hannah har spelat flitigt i Sverige sedan sist i Göteborg och alltid med svenska musiker. Ikväll Göteborgaren Filiph Englund på en Gibson Les Paul-gitarr, Gustav Sjödin från Sundsvalls-gruppen Jetbone på bas och Simon Wilhelmson från Pajala på trummor.

Lysande mellansnack från Hannah och skön attityd som artist. Lite för lite Americana-country för min smak eftersom hennes texter dränktes i rocklarm. Men helt okey spelning ändå med topp på de tre låtar hon var solo efter ca 45 min. Allt eget förutom en Patty Griffin-cover akustiskt. Bland topplåtar med bandet öppningslåten You Ain´t Worth the Fight och Burning Down Birmingham. Ca 40 pers i lokalen. 100 minuter lång konsert . Hon har gett ut två album Razor Wire (2014) och nedan avbildade Gold Rush (2017) men hade också med sig en egenpressad CD Live in Black and White där flertalet av kvällens låtar återfinns.

Låtlista nedskriven av Bo Olsson

Aftermath
You Ain´t Worth The Fight
Yankee Bank (Walt Aldridge)
Born To Be Broken
No Heart Left Behind
I Know To Much
Living On Lonely
Some Ghosts
Dark Hearted Woman
Parchman (Solo)
Top Of The World (Patty Griffin) (Solo)
Shouldn´t Hurt So Bad (Solo)
Old Ghost
ENCORE:
Burning Down Birmingham
Ny Låt

Hannah efter spelningen. Hon berättade på fråga att hennes favoriter var så många men nämnde Patty Griffin,Bonnie Raitt och Jackson Browne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *