Loppisfynd plus Mojos majnummer- Tisdag 31 mars 2020

Dagen började med ett besök på Röda Korset. Ett verkligt fynd gjordes i form av en DVD-box/bok jag missat helt. The Beatles- Yesterdays. Utgiven 2010. En “coffee table book” på 116 sidor med fint bildmaterial och långa intressanta intervjuer med nio personer, bl.a Pete Best, Neil Innes, Norman “Hurricane” Smith, Andy White och Sid Bernstein. Med 4 DVD på 240 minuter inalles.

Hade precis tagit mig igenom en Beatles-bok jag köpte på bokrean nyligen. Hunter Davies fina The Beatles Lyrics. Utgiven 2014 och med alla texter i Beatles-komponerade låtar analyserade och i många fall med “handwritten drafts”. En tegelsten på 376 sidor och Davies skriver personligt och bra. Han skrev ju den första biografin över the Beatles redan 1968 och kom dem närmare än de flesta under några år. Rekommenderas varmt.

Blev också inköpt Mojos maj-nummer och återkommer med info om innehållet. Verkar lovande med lång artikel om John Entwistle, ny intervju med Art Garfunkel, porträtt och intervju med Margo Price och åtta sidor om året 1970 skrivet av Jon Savage.

Det blev några andra inköp på Röda Korset också. Hade faktiskt inte läst Anderz Harnings Tidningslorden från 1977. En satirisk roman i journalistmiljö. Har nu kommit ett kapitel in i den och den. Har tidigare bara läst boken Varning Harning från 1989 och den håller inte idag. Men minns med stor behållning hans skarpa krönikor i Dagens Nyheter under säkert tio år, ofta skrivna nere från Estoril, Portugal. Men han var också en hel del i Göteborg mot slutet av sitt liv då han hade en skrivarateljé uppe på Konstepidemin. Jag mötte ju honom i kroglivet några gånger i början av 90-talet och han hade lite Charles Bukowski-aura kring sig. Glömmer aldrig när Dan och Chuck från amerikanska gruppen Green On Red var med mig på C. Von den 23 september 1991 efter att de spelat på Bengans. Dan Stuart var helt klart impad av Anderz som höll hov vid ett bord. Harning dog i april 1992 vid 54 år ålder.

Införskaffade också Johan Cullbergs bok Gustaf Fröding och kärleken från 2004. Lyssnade nyligen på Söndagsintervjun i P1 med just professorn i psykologi Johan Cullberg. Nu 86 år gammal och ännu aktiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *