Rock´n ´roll Magazine nummer 4/20 ute nu – Lördag 25 april 2020

Rock´n roll Magazine 4/2020 kom i brevlådan igår. Ett nummer med mycket matnyttigt för den som gillar kanadensarna Rush. Jag missade deras enda Göteborgsbesök i Konserthuset 1979 och sedan kom de aldrig hit något mer. Dock till Stockholm, Malmö och senast Sweden Rock och ingen gång kom jag iväg för att se dem. Sorgligt nog och nu är trummisen Neal Peart bortgången. Gillar Rush skivor mycket och det här var trevligt med så stort utrymme för dem. Men de kunde väl fått omslaget också.

Deep Purple-artikeln bygger på en ny intervju med Ian Paice som ju var ute på en egen turné så sent som i januari. På Trädgårn i Göteborg kompad av bandet Purpendicular. Nytt album med gruppen han var med att bilda 1968 kommer 7 augusti och det är meningen att Deep Purple skall spela i Stockholm resp, Göteborg 26 och 27 september. Om det nu får arrangeras konserter så dags.

Hörde idag också en del på Craig Charles show på BBC Radio 6. Sista halvtimman spelade han en del Candi Staton och hade några korta intervjuer med henne. Vilken sångerska hon är, Debutalbumet I´m Just a Prisoner från 1970 suveränt. BBC 6 skriver felaktigt 1969 i sin presentation. Candi fyllde 80 år den 13 mars i år. Senaste albumet Unstoppable kom 2018.

Candi Staton

Här är länken till Craig Charles Funk and soul show

https://www.bbc.co.uk/programmes/m000hph9

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *