Om Little Willie John – Onsdag 27 maj 2020

Peter Le Marc sist ut i Hitlåtens Historia. Det såg jag ikväll och det var som väntat det bästa av de fyra den här säsongen. Peter är alltid härlig höra prata om musik och här fanns en fin historia att berätta kring låten Little Willie John uppkomst. Hans numera populäraste låt på Spotify nådde när den gavs ut våren 1991 som bäst 37; e plats på singeltopplistan och spenderade två veckor på 10;e plats på Svensktoppen.

https://www.svtplay.se/video/26634502/hitlatens-historia/hitlatens-historia-sasong-11-peter-lemarc-little-willie-john

Little Willie John, eg. William Edgar John föddes 1937 i Arkansas och dog vid 30 års ålder av hjärtattack i Washington State Prison 26 maj 1968. Han hade då suttit i fängelse i två år dömd för dråp.

Redan 1956 hade han skivkontrakt med King Records och fick en första skivframgång med Fever. En listetta på R&B-listan som också gick in på Billboards Hot 100 med en fin 24; plats som högst. Bland andra som gick in på Hot 100 var uppföljaren Talk To Me, Talk To Me (20;e plats,1956), Leave My Kitten Alone (60;e plats, 1959) och hans största hit Sleep som kom så högt som på plats 13 år 1960. Låten Let Them Talk som spelades sist i LeMarc-programmet nådde plats 100 på sin enda vecka år 1960.

Själv har jag gillat honom länge och har haft samlingen Grits And Soul allt sedan den gavs ut på fina brittiska skivbolaget Charly i mitten av 80-talet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *