Om Bob Dylan – Torsdag 28 maj 2020

Bob Dylans karriär är alltid intressant att läsa om. Kan inte få nog av artiklar kring honom. Mojo The Collectors Series 1974-2020 köpte jag för en månad sedan och har nu kommit halvvägs in. 130 välmatade sidor. Artiklar från bl.a Clinton Heylin, Andy Gill och Nick Kent. Richard Jobes skriver om 1978 World Tour. Den turné då han 11 och 12 juli kom till Scandinavium i Göteborg.

Enda spelningen i Sverige innan dess var i Stockholms Konserthus 1966. Så förväntningarna var höga och jag tycker nog att det var bra i Scandinavium bägge kvällarna även om man inte hade väntat sig att han hade ändrat tempon så pass mycket i de äldre låtarna. Men så stort det var att äntligen få se Bob live!!!

Rob Stoner och Bob Dylan

Första spelningen med sitt 10-manna band bakom sig på World Tour var i Japan i Budokan i februari 1978. Basisten Rob Stoner var den som var kapellmästare, men han kom i onåd hos Bob redan när de kom till Australien. Han ersattes då av Jerry Scheff som hade spelat i många år med Elvis Presley.

Jerry Scheff är född i januari 1941 och bodde under några år kring mitten av 2010-talet i Floda utanför Göteborg och spelade i det av trummisen Ulf Nilsson ihopsatta The Cadillac Band.

En av gitarristerna på turnén var Billy Cross som ju länge bodde i Danmark och spelade i Delta Cross Band.

Bob på Arlanda 1966

Den 19 juni skall dubbelalbumet Rough And Rowdy Ways komma ut. Dylans första album med nyskrivet på hela åtta år. Vad vi vet kommer skivan innehålla de tre nyligen digitalt utgivna låtarna Murder Most Foul, I Contain Multitudes och False Prophet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *