Vera Lynn till minne – Torsdag 18 juni 2020

Den engelska sångerskan Vera Lynn avliden idag. Med sina 103 år fyllda var hon tills idag den äldsta nu levande artisten representerad i min skivsamling. The World Of Vera Lynn skaffade jag nog någon gång på 80-talet och följde upp den med Vol. 2 några år senare.

Vera Lynn föddes som Vera Welch 20 mars 1917 och avled idag 18 mars 2020. Ett verkligt långt liv. Hon var aktiv långt upp i åren och kom faktiskt ut med en nyinspelad Lp på sin 100 årsdag.

Hon uppträdde inför en publik på hela 6 500 på Scandinavium i september 1975 och det var då hennes första besök i Göteborg på nära 25 år.

En tredje samlingsskiva finns här hemma

Den stora hiten är We’ll Meet Again” men andra låtar vi förknippar med Vera är “The White Cliffs of Dover”, “A Nightingale Sang in Berkeley Square”, “There’ll Always Be an England”, “Auf Wiederseh’n Sweetheart” och låten som nådde plats 1 på Englandslistan 1954 “My Son, My Son”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *