Ringo Starr 80 år idag – Tisdag 7 juli 2020

Ringo Starr 80 år idag. Han firade bemärkelsedagen med en strömmad konsert där han satt bakom sitt trumset med munskydd på. Några av årets gästande kompisar var musikerna Sheryl Crow, Ben Harper, Dave Grohl och Sheila E, samt regissören David Lynch.

Apropå Ringo så har jag sett honom live de två gånger han varit i Göteborg med sitt All-Starr Band, Först på Heden 1992 och sedan på Lisebergs stora scen 2011. Vid det första tillfället var jag med på en presskonferens med honom uppe på Park Avenue. Vi var väl ett 30-tal i lokalen. Jag slogs av hur oerhört rapp och slagfärdig han var i sina svar på frågorna. Tyvärr har jag varken ljudupptagning eller bilder från det tillfället

Jag vidarbefordrar här nedan den text Radio Nostalgi har på sin facebooksida idag. En sida som görs av stationsägaren Royne Nilsson och som nyligen utsetts till den bästa Facebooksidan i Halland

På den stationen hör du varje vecka mitt program Beat . Du hör det senaste direkt om Buddy Holly kl 11.00 imorgon. De fyra senaste finns också för webblyssning.

https://www.radionostalgi.se/senaste_program.html

Sir Ringo Starr 80 år

Sir Ringo Starr är född i Liverpool och fyller 80 år den 7 juli 2020. Efter en barndom med svåra sjukdomar lyckades han tillsammans med en vän starta ett skiffleband 1957 för att 1959 tas upp i bandet Raving Texans som bytte namn till Rory Storm And The Hurricanes 1960.

Gruppen träffade The Beatles i Hamburg 16 oktober samma år som blev imponerade av Ringos trumspel. Under en period 1961-1962 debuterade han som trummis i The Beatles för att den 18 augusti 1962 bli permanent i bandet sedan Pete Best fått lämna detsamma. Och resten är som man säger en världskänd musikalisk sannsaga tillsammans med John Lennon, Paul McCartney och George Harrison.

Efter The Beatles upplösning 1970 gick Ringo solo och kan numera inte bara betecknas som musiker och sångare utan också skådespelare. Han har egna skivframgångar och turnerar med sitt All Starr Band. Dessutom medverkat i andras produktioner.

The Beatles valdes in i Rock and Roll Hall of Fame i USA 1988. Ringo invaldes 2015 som soloartist och därmed har samtliga fyra tagit plats som artister. Historiskt, eftersom Beatles är den enda grupp vars medlemmar valts in som soloartister.

Ringo Starr har förärats en stjärna på Walk of Fame i Hollywood, fått Brittiska imperieorden MBE och blev adlad av Drottning Elisabeth II på nyårsafton 2017.

En intervju med Ringo Starr går att avlyssna i programmet Little Steven’s Underground Garage till den 31 augusti 2020 under Lyssna/Senaste program i menyraden.

https://www.radionostalgi.se/senaste_program.html

Ringo Starr firade sin 80-årsdag med en strömmad konsert. Han satt bakom sitt trumset med munskydd på. Några av årets gästande kompisar var musikerna Sheryl Crow, Ben Harper, Dave Grohl och Sheila E, samt regissören David Lynch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *