Konsertminne från 2011 del 2 – Tisdag 4 augusti 2020

Jag fortsätter leta fram konsertbilder från mitt första Smartphone-år 2011. Vilka minnen. Men också tyvärr tämligen oskarpa bilder från min Samsung.

I juni 2011 kom Chicago till Göteborg och det var på Eriksbergshallen. En lång konsert som tog sig allt mer. Robert Lamm var helt klart deras ledare och bandet kunde visa upp sig i all sin prakt, de hade ju låtar så det räckte. Deras blåssektion var alla de veteranerna som var med i gruppen redan på 60-talet. Den här spelningen var bra men förstås inte lika stark som när jag såg dem i Scandinavium i mars 1977 med Terry Kath på gitarr.

Den 3 juli åkte jag ned till Köpenhamn och till Amager Bio. Där fick jag äntligen uppleva Leon Russell, som ju inte turnerat i våra trakter sedan 70-talet. Underbar spelning i en perfekt konsertlokal. Han började med Let The Good Times Roll och sedan rullade det på med alla hans mer kända låtar. Ett bra band med gitarristen Chris Simmons i spetsen bakom honom.

Jag fick ju se Leon ytterligare en gång året efter i Göteborg och skrev följande inlägg i bloggen när han avled i november 2016. Här en bild när jag fick träffa honom i Göteborg 2012.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *