Konsertminnen från 2011 del 4 – Söndag 9 augusti 2020

Konsertminnen från 2011 del 4.

Jag fick aldrig se Buena Vista Social Club-gänget mer än i Wim Wenders långfilm. Hade ju haft chansen då de faktiskt kom till Cirkus i Stockholm för konsert den 9 maj 2001. Med sångarna Ibrahim Ferrer och Omara Portuondo och en 18-manna orkester med pianisten Ruben Gonzáles och gitarristen/sångaren Compay Segundo. Plus alla de andra som 1997 hade gjort den underbara skivan på bild nedan.

Men däremot fick jag den 18 november 2011 på Trädgårn uppleva en av de mest framträdande kubanska musikerna från det bandet. Gitarristen och sångaren Eliades Ochoa, som född 1946 var bland de yngre i Buena Vista Social club- bandet. Han kom till Göteborg som ledare för ett stort band som kallades Afrocubism. Ett s. k superband med musiker från såväl Kuba som Mali.

Med Eliades Ochoa innan konserten på Trädgårn

Vilket enormt stjärngäng detta var. Det svängde något enormt. Speciellt de afrikanska musikerna var också etablerade var och en för sig,

Afrocubism Trädgårn 18 nov 2011

De kubanska musikerna på scen var enligt Wikipedia

  • Eliades Ochoa – guitar, vocals
  • José Ángel Martínez – double bass
  • Jorge Maturell – congas, bongos, cowbell
  • Onsel Odit – chorus, rhythm guitar
  • Eglis Ochoa – maracas, guiro, chorus

Musikerna från Mali

Delar av Afrocubism
Afrocubism enda album. Utgivet 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *