Ulf Lundells Vardagar 3 nu läst – Tisdag 18 augusti 2020

Ulf Lundells Vardagar 3 nu utläst. En mastig volym på hela 872 sidor. Härlig läsning för oss som följt honom sedan 70-talet. Vi känner nu igen stilen från de två tidigare Vardagar-volymerna från 2017 resp 2018, Denna gäller perioden från januari-oktober 2019. Ett lätt tumultartat år för Lundell med rattfylla i början av april och med den första sommarturnén sedan 2015.

En glad Lundell med delar av bandet i Varberg 2 augusti 2019

Denna känns något tätare och mer fokuserad än föregångarna. De var också läsvärda i hög grad, men i denna blir det ju genom den långa turnén mer om hans musikerliv än i de föregående.

Som en följd av att Lundell med nöje läser den amerikanska författarinna Lucia Berlin blev jag så nyfiken att jag idag lånat hennes novellsamling Handbok för städerskor. Verkar lovande när jag nu dock bara läst två av novellerna.

Lucia Berlin levde 1936-2004. Hon höll sig till novellformen och publicerade sammanlagt 76 noveller under sin livstid. Uppmärksammad lite större först med tre samlingsvolymer åren 1991-1999. De var dels urval från tidigare samlingar från 1980, 1984 och 1987 men innehöll en del nya texter. Lucia beskrivs som en av Amerikas bäst bevarade hemligheter i Natur & Kulturs svenska utgåva från 2016. Med ett intressant förord Klas Östergren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *