Justin Townes Earle död – Måndag 24 augusti 2020

Justin Townes Earle avliden endast 38 år gammal. Så himla tragiskt. Helt bedrövligt. Jag såg honom live fyra gånger – solo på Down on the Farm i Norge 2008, Pustervik januari 2015 med Paul Niehaus som komp, Hwitan i Falkenberg med fullt band juni 2015 och till sist Pustervik juni 2017 återigen med Niehaus från Calexcio som gitarrist vid sin sida. Missade en enda Göteborgsspelning, den på Nefertiti i november 2011.

17 juni 2017

Minns att jag efter spelningen utomhus nere i Falkenberg tänkte att nu förstod jag verkligen hans storhet. Det blev ännu mer klart vid den avskalade spelningen 2017. I 85 minuter imponerade han. Inte minst hade han originella ofta hudnära och innerliga texter och det finns många pärlor av hög poetisk klass på de sammantaget åtta album han lämnar efter sig. Han producerade även ett fint album med Wanda Jackson 2012 mm. Jag skrev så här efter den juni-kvällen för tre år sedan.

Så här skriver tidningarna No Depression resp. Rolling Stone.

https://www.nodepression.com/county-folk-singer-songwriter-justin-townes-earle-has-died-at-38/?fbclid=IwAR3iWnTQXnW1JWw0rhfJcAU6EE2D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *