United DJs ny radiostation – Torsdag 3 september 2020

United Djs är en radiostation jag börjat lyssna på allt mer. Ett projekt startade av ett kollektiv i flera olika länder och de kör i stil med gamla Radio Luxembourg. Flera av programledarna har också jobbat på den stationen en gång i tiden. Som t. ex Tony Prince, David “Kid” Jensen, Emperor Rosko och Mike Read. Välkända namn som jag minns från 70-80 talen. Andra namn att nämna som DJs är artisterna Eddy Grant och Pearly Gates.

Tony Prince

https://www.facebook.com/uniteddjsradio

Här presenteras stationen som sänder dygnet runt,

United DJs is all about handing control back to music loving DJs.

As radio progressed from the heady days of Alan Freed’s Rock’n’Roll era, then on into the spontaneity and passioned delivery of the Pirate Stations around the UK – the money men began to see the bottom line, the profit margins, as the most important aim of a radio station. In came statistical studies and music and market surveys – all based on mathematical calculations by bean counters – The Suits had arrived – and they ripped the very essence out of personality radio – they trained (insisted) that their “presenters” use cue cards and become robots, who no longer had any control over what they said, or indeed ANY of the music that they played. This was the start of the short playlist and high musical rotation. This was all about the money – and NOT about any entertainment value.

United DJs are bringing the wall down – welcome to the next revolution in radio – UDJ.

Some of you will fondly remember the free radio days of yesteryear – some of you will now experience it for the first time. Whatever musical era you enjoy – we’ve got you covered – need a friend at the other end of the microphone who says more than “that was/this is” almost every link? – we’ve got you covered…..

UDJ is a breath of fresh air – we are a global station with world class DJs – DJs who are passionate about the music they play – and passionate about what they say….

Welcome to The Station of the Stars – welcome Back To The Future.

Radio Luxemburg gick på mellanvåg på den berömda frekvensen 208 och var viktig för popmusikens spridande från sent 50-tal och hade sin storhetstid under 60-talet fram till att BBC startade en musikkanal 1967.

Jag lyssnade intensivt på dem i tonåren men mottagningen var ju inte alltid så bra så jag tröttnade till slut. En period i mitten av 60-talet var jag ännu flitigare lyssnare till piratstationerna Radio Caroline och Radio London.

Nu kör United Djs i samma stil som det Radio Luxembourg vi minns när det var som bäst. Bra tempo, alerta programledare och det hela är verkligt proffsigt. Ett bra alternativ till min absoluta favoritstation BBC Radio 6, särskilt när John Peels son Tom är programledare på BBC 6 – och han dyker upp som vikarie i många andra shower också tyvärr – då är det bara att stänga av .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *