Mick Rock i TV-dokumentär + Gary Peacock avliden – Söndag 6 september 2020

Rockfotografen Mick Rock är huvudpersonen i en fräck dokumentär som nu är ny på Netflix. Den kom annars redan 2016. En film med snabba klipp. Bra konstnärligt gjord. Rekommenderas varmt.

https://www.imdb.com/title/tt3044562/

https://www.netflix.com/title/80168033

Har i min ägo boken Exposed och fick också göra en intervju med Mick när han gästade oss med en utställning i samband med Göteborg Film Festival häromåret.

En lättpratad skön man som via sin ungdomsvän Syd Barrett hemma i Cambridge kom in i Pink Floyds värld och snabbt avancerade till rockfotografen på modet i först London och sedan New York. Han kom att arbeta nära med bl.a Lou Reed, David Bowie och Blondie. Dock levde han ett alltför hektiskt liv med droger och var nära döden vid 40 års ålder, Men han kunde komma igen och åker nu världen runt med sina fotoutställningar.

Den amerikanske jazzbasisten Gary Peacock avliden, Han var 85 år gammal och har ett dussin album i eget namn. Annars mest känd för sin tid – över 30 år och med en mängd album- i Keith Jarrett Standards Trio där Jack DeJohnette var trummis. Gary har också spelat i grupper med bl.a Albert Ayler, Paul Bley, Tony Williams och Bill Evans.

Gary Peacock spelade på Nefertiti senast i oktober 1991. Då ihop med pianisten Jeff Gardner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *