Jimi Hendrix dog för 50 år sedan – Fredag 18 september 2020

Idag är det 50 år sedan Jimi Hendrix avled. Man undrar vad han hade kunnat uträttat om han fått bli äldre än blott 27 år. Jag fick aldrig se honom live men väl i diverse tv-program vid tiden. Samt förstås på skiva där jag redan från början var helt såld på Jimi Hendrix Experience och de singlar som sedan samlades på Smash Hits-LPn håller än idag. Liksom albumen utgivna under hans livstid.

Gruppens spelningar i Göteborg var först Liseberg, Konserthallen (19/5-67), Liseberg, Konserthallen (3/9-67), Lisebergs stjärnscen (12/9-67), Lorensbergs Cirkus (4/1-68, två konserter), Lorensbergs Cirkus (8/1-69) och slutligen Liseberg stora scen (1/9-70).

Den här minnesdagen har uppmärksammats i många tidningar. Vilket bevisar att Jimis musik inte är glömd. I gårdagens Expressen/GT fanns t.ex en två sidors artikel om Jimi skriven av Börje Lundberg. Med bl.a en intervju med Gert Lengstrand som var turnéledare vid det famösa tillfället i januari 1968.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *