Anita Lindblom död + Mavis Staples i radioshow – Söndag 20 september 2020

Anita Lindblom avliden. En av de allra bästa i en rad av starka sångerskor i svensk populärmusik. Hon avled redan 6 september, men först idag kom det officiella meddelandet från sonen Jörgen. Anita var bosatt i Frankrike sedan början av 1980-talet och blev 82 år gammal.

Jag har de flesta av hennes LP och rankar henne väldigt högt.

Mavis Staples är en av mina favoritsångerskor inom soul och R&B. Med sin gospelbakgrund har hon en röst som klarar av det mesta. Vi hörde henne på 60- och 70-talet i the Staples Singers och under 70-talet även med en del fina soloalbum.

Men det var när Mavis fick kontakt med Prince och dennes skivbolag Paisley Park det blev extra skjuts i karriären. Hon turnerade också med Prince själv under bl.a 1990 års Europaturné. Här ett klipp från Billboard september 1993.

BBC Radio 6 Music körde idag repris av en timme i serien The First time with … Gäst Mavis Staples. Minns att jag lyssnade på det när det sändes första gången 2018. Lika bra idag igen. Hon bor kvar i Chicago, turnerar ännu och har under senare år gjort en rad fina album producerade av Wilcos ledare Jeff Tweedy. Mavis föddes 10 juli 1939.

Mavis Staples och Mark Everett

Mavis är störtskön och har många berättelser om sina möten med storheterna. Som Martin Luther King Jr. och Bob Dylan. Ligger kvar för lyssning en månad nu på länk nedan.

https://www.bbc.co.uk/programmes/b09s3hy6

Mavis Staples har kommit till Göteborg två gånger.. Lika imponerande bägge tillfällen. På Trägårn den 30 juli 2008 hade hon även systern Yvonne Staples med sig. Sedan kom hon tillbaka till oss tio år senare. Den 17 juli 2018 var hon på Pusterviks stora scen. En intensiv timme som jag skrev om så här i min blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *