Bluesartister i minnestexter; Memphis Slim, Junior “Guitar” Watson, Charles Brown och Albert Collins – Lördag 3 oktober 2020

Billboard får stå för några klipp idag igen. Några bluespersonligheter som fick följande minnestexter. Först Memphis Slim som var en av de första amerikanska bluesmän som turnerade i Europa. Han flyttade också till Paris redan 1961 och det var här han avled 1988. Han kom till Göteborg för spelningar 1970 och 1972.

Johnny “Guitar” Watson gick bort på scenen under en Japan-turné den 17 maj 1996.

Charles Brown var en R&B-sångare och pianist med lång karriär. Född 1922 i Texas kom han från 1943 att vara verksam med bas i Kalifornien, Han kom också till Sverige ett antal gånger och jag såg honom på mycket nära håll en kväll på Nefertiti 1990. Hade också sett honom i Frölunda Kulturhus 1980 redan. När han avled av hjärtsvikt 1999 var han 76 år.

Til sist en av de verkligt stora inom bluesen. Albert Collins föddes i Texas 1932 och blev bara 61 år när han avled i sitt hem i Las Vegas av cancer. Albert hade varit mycket aktiv upp i åren och förutom egna album medverkande han bara under sina sista år på skivor med John Lee Hooker, B. B King, John Mayall och Robert Cray.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *