BBC Radio 2 och BBC Radio 6 Music levererar – Måndag 5 oktober 2020

Måndagskvällar får vi mycket bra radio från BBC. Jag har precis hört en timme med Cerys Blues show i BBC Radio 2. Sändningstid 22-23. Höjdarprogram ikväll med en liten intervju med Ann Charters som mindes möten från 1962 med Sleepy John Estes och Furry Lewis och vi fick låtar med dessa. En lång live-låt med Tedeschi Trucks Band fick mig att minnas förra vårens magiska konsert jag såg med dem på Amager Bio i Köpenhamn).

Tedeschi Trucks Band april 2019 Amager

Allra sist idag Peter Green med en låt från Fleetwood Mac-tiden. Vilken känsla den unge mannen hade i såväl sång som gitarrspel!! I förra måndagens blues show hade Cerys förresten A tribute to Peter Green (dock inte hela timmen) och hon hade hittat några korta intervjuklipp med Peter Green. Finns att lyssna på om du klickar dig fram till förra programmet från 28 september.

https://www.bbc.co.uk/programmes/m000n6dz

Marc Riley och Rob Hughes körde för tre år sedan en serie The A to Z of Punk Rock. Jag lyssnade igenom alla halvtimmasavsnitt via pod förra året Inspirerande att höra dem och många bra låtar gjordes under epoken. Nu kör Marc dem igen från idag med bokstaven A i sin show på BBC Radio 6 Music kl 21.30-22 måndag-onsdag.

Marc Riley och Rob Hughes

Med länken här kan du ladda ned alla avsnitt. Annars kan ju 21.30 vardagar vara tiden för lyssning direkt på BBC. På torsdagar fortsätter radarparet annars med Parallell universe-segmentet där bläddra i äldre NME och Melody Maker-nummer.

https://www.bbc.co.uk/programmes/articles/5N1dv1KYHfVDXzRbyzdK769/never-mind-the-history-books-6-stories-from-6-musics-a-to-z-of-punk

Gideon Coe

Gideon Coes show i BBC Radio 6 Music går från 22-01 varje vardag. Blandat innehåll med kvalitet. Fina tillbakablickar från BBCs rika livearkiv. Fina teman som överraskar och han gör en varierad och bra show kväll efter kväll. Gideon är en man som kan sin musikhistoria och gör en mix av nytt och gammalt som inspirerar. Strongt.

John Peel

Se bara upp utifall John Peels oduglige son vikarierar. Vill inte ens skriva ut hans namn. Denne dyker tyvärr upp allt oftare i BBC 6s tablåer. I tid och otid förutom att han har många egna shower. Makalöst tillgjord presentatör med en så trist musiksmak att man baxnar. John Peel hade en makalöst lång radiokarriär (1967-2004) och låg i framkant på sin tid. Hans program har fått legendstatus och han lanserade verkligen många akter. Hans liveinspelningar Peel sessions var en kulturinsats av storformat och de spelas än idag som t.ex ofta i Gideon Coes shower.

https://www.bbc.co.uk/programmes/b0072l9v

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *