Curtis Mayfield, Grover Washington Jr och Hank Snow i minnestexter – Lördag 10 oktober 2020

Ikväll några klipp från mina Billboard med minnesord över några giganter. Först Curtis Mayfield som gick bort 26 december 1999. Dryga nio år efter att han blev förlamad när en ljusramp föll ned över honom när han stod på scen. Han kunde dock fortsätta ge ut skivor och den sista kom 1996. Curtis Mayfields status har fortsatt vara hög genom decennierna.

Grover Washington Jr. var en jazz-och R&B-saxofonist som vi idag inte hör så mycket om. Han var framförallt i framkant med sin fusion av jazz och R&B på 1970-talet. Washington Jr. dog 17 december 1999 och hade fyllt 56 år veckan innan.

Hank Snow var en mycket framgångsrik countryartist på 50- och 60-talen. Han kom från Kanada, fick smeknamnet “The Singing Ranger” och etablerade sig i Nashville sent 40-tal. Han fick allt som allt 85 hits på countrylistan. Född i maj 1914 avled han 23 december 1999 vid 85 års ålder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *