Jazzkonsert med Kenny Washington och toppband på Esters i Kungsbacka – Lördag 17 oktober 2020

Äntligen konsertdags igen. Amerikanske jazzsångaren Kenny Washington kom till lilla Esters i Kungsbacka på blanka eftermiddagen. En inte alls känd artist hos oss då han inte varit nästan alls förekommande på skiva, Däremot har han funnits med på diverse europeiska jazzfestivaler på senare år och fått mycket bra omdömen. Kenny är född 1956 i New Orleans, men har bott i Oakland, Kalifornien de senaste 25 åren.

Kennys sångstil var lite som Gregory Porter, men också klart soulsinspirerad i Bill Withers-stil. Fint band bakom bestående av de två danska musikerna Jacob Christoffersen och Jesper Bodilsen på keyboards resp. bas, samt Malmöbaserade Zoltan Csörsz Jr. på trummor ( från Ungern ursprungligen och känd i jazzsammanhang mest från Jan Lundgren Trio) och gitarristen Ewan Svensson från Falkenberg på gitarr.

Det blev till 80 minuter som flög iväg där de avslutade med Moanin´, (skriven av Bobby Timmons med text av Jon Hendricks) känd från Art Blakeys Jazz Messengers främst. Andra höjdarlåtar var I Got Rhythm, Love For Sale, Ain´t No Sunshine, Just The Two Of Us (dessa två skrivna av Bill Withers), The Dock Of The Bay samt kanske allra bäst den Duke Ellington-skrivna balladen I Got It Bad (And That Ain´t Good) där Kenny Washington gick in i med stor känsla. Riktigt bra var det hela.

Kenny berättade för mig efteråt att ha inte kunna tuppträda sedan i mars. Han hade varit i Sverige en enda gång tidigare. Han mindes inte exakt men det var en klubbspelning för cirka 6-7 år sedan. Nu kom han med band från en spelning i Köpenhamn under fredagen, skulle vidare till Falkenberg ikväll. Endast två spelningar i Sverige den här gången således,.

Låtlista

Ain´t No Sunshine

Deed I Do

It´s Alright With Me

I Got It Bad (And That Ain´t Good)

Love For Sale

Just The Two Of Us

I Got Rhythm

The Dock Of The Bay

Moanin´

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *