Jazzgiganter i minnestexter från Billboard – Don Cherry och Joe Pass -Onsdag 4 november

Don Cherry var en amerikansk trumpetare som var i framkant inom jazzmusiken under 60-talet. Han bodde en period på 70-talet i Sverige och är far till Eagle-Eye Cherry. När han dog i Spanien 19 oktober 1995 var han bara 58 år gammal. Billboard gav honom stort utrymme i sin artikel.

Joe Pass var en mycket inflytelserik jazzgitarrist under många decennier. Med många egna album men också ihop med sångartister som Ella Fitzgerald, Frank Sinatra och Sarah Vaughan. Joe Pass avled 23 maj 1994 i levercancer och var då 65 år gammal.

Franske pianisten Michel Petrucciani har jag ingen minnestext över. Däremot en helsida från hans skivbolag Dreyfus Jazz i Billboard 1999.

Dizzy Gillespie dog i januari 1993 och då tog Verve Records in den här annonsen i Billboard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *