Mojo med Decembernummer + BBC-tips för Soul/R&B-vänner- Lördag 7 november 2020

Mojos nya nummer har Bob Dylan- special. Tretton sidor. Tre fina sådana där Al Kooper berättar om inspelningen av albumet Highway 61 Revisited.

Robbie Krieger och hans grupp the Doors uppmärksammas precis som i Uncut nyligen i samband med nyutgåvan av 1970 års Morrison Hotel. Här intervjuas gitarristen i en sexsidig artikel.

Radiohead har haft lite lägre profil på senare år. Men de är förstås ett av världens främsta band ännu. Här får de åtta sidor med anledning av att det är 20 år sedan deras album Kid A gavs ut.

Toots Hibbert gick ju bort den 11 september i år i sviter av Covid-19. Här får vi en matig artikel över sex sidor om reggaelegenden.

Juliette Gréco får den största artikeln på Real Gone-sidorna. Visar ju vilken bredd det finns i artiklarna på denna fortfarande efter alla år helt oumbärliga engelska månadstidningen Mojo.

Den afrikanske trummisen Tony Allen får två sidor i serien How to buy. Har inte en enda av dessa men blir förstås nyfiken på att höra några av dem.

BBC Radio 6 Music har på lördagskvällarna Craig Charles Funk and soul-show mellan 19-22. Han gör det bra och ikväll har det varit extra kul höra showen då han gått igenom klassiska soul- och R&B-album, en Funky 40 countdown. Bara väldigt bra låtar.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/live:bbc_6music

Craig Charles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *