Talking Heads i nya numret av the Ultimate Music Guide – Torsdag 26 november 2020

Talking Heads får denna månads genomgång i Uncut utmärkta serie Ultimate Music Guide. Vi får 122 sidors text med som vanligt blandningen av nya grepp om deras album och klassiska intervjuer från NME och Melody Maker genom åren. Som här en artikel från 1984 när filmen Stop Making Sense precis kommit ut.

Ett nyskrivet förord på två sidor signerat ledaren David Byrne kommer också.

Nyskrivna är också de sidor som tar upp alla skivorna i kronologisk ordning, Här kommer hur albumen ses på idag och det ges betyg på varje låt. Som här för Speaking In Tongues från 1983.

David Byrnes solokarriär finns förstås med rikligt representerat. När det gäller hans egna skivor så delas de upp i decennier.

Bandets trummis Chris Frantz gav i somras ut en bok om tiden med Talking Heads och Tom Tom Club (gruppen han hade ihop med sin fru Tina Weymouth). Remain In Love heter den.

I Ultimate Music Guide får vi en ny intervju med Chris Frantz.

3 kommentarer Lägg till din
  1. Fick upp ögonen för detta band som gjorde en smått fantastisk spelning på “Crazy Daisy” ett discoställe i Gårda bakom Ullevi sommaren 1978. Tina Weymouth med en alldeles för stor bas, eller så vad det hon som var liten. David Byrne dominerade scenen som var 30 cm över golvet, det tråkiga var att det troligtvis inte var mer än 25 personer som såg denna tillställning.

    1. Fint minne kan jag tro. Det var 15 juni. En helt sanslös bokning egentligen. För de hade redan blivit kända. Jag såg dem dagen innan den 14 juni 1978 på Göta Lejon. De spelade då före Mink De Ville i en lokal som kanske tog uppåt 1000 personer. Hemskt bra och nyskapande. Jag var tillbaka i Göteborg dagen efter och bodde då t.om vid Stampen kanske 1 km från Crazy daisy. Men gick inte dit dumt nog. Hade länge affischen som jag minns vi fick till Åhléns där jag jobbade då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *