Dolly Parton 75 år – Tisdag 19 januari 2021

Dolly Parton gratulerar vi idag. En lång karriär som började redan i mitten av 60-talet och hon är väl den främsta ambassadören för countrymusiken av de aktiva idag.

Den första LP jag köpte med Dolly. Från 1969

Jag har lyckats se henne alla de fyra gångerna hos framträtt i Göteborg, Hon kom till countryfestivalen i Scandinavium i april 1976 och fick där bara en timma. Minns att hon kom efter Marty Robbins och att hon förstås gjorde succé.

Dolly kom tillbaka till Scandinavium med egen show i november 1978. Även Stockholms konserthus och Olympen i Lund den svängen. Därefter dröjde det till 2002 då hon kom till Göteborg som gäst hos Lasse Kronér i Bingolotto. Efter detta har hon gett två utsålda konserter på Scandinavium; i mars 2007 och augusti 2011. Vid den senare turnén var hon även i Globen, Stockholm och den hitintills senaste Sverigespelningen är just i Globen i juli 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *