Göteborg Film Festival igång – Fredag 29 januari 2021

Filmfestival igen. En höjdpunkt som lyst upp vintermörkret sedan 1979. Nu för första året sittande hemma i soffan. De första fyra åren var jag med som vaktmästare och därefter har jag inte missat någon festival som press. Något år med ganska få filmer sedda dock. Men från kanske 25-30 stycken per år under 80-talet har det senaste decenniet blivit någonstans mellan 15-20 filmer. I år visas cirka 60 filmer inalles.

Kvällens invigningsfilm Tove var sevärd och en värdig start på festivalen. Stark rollprestation av Alma Pöysti i huvudrollen som Tove Jansson och även av Krista Kosonen i rollen som Vivica Bandler.

Extra plus för musiken signerad Matti Bye, bl.a några låtar med hans grupp Mambo Noir Trio. I övrigt ; Benny Goodmans hit Sing sing sing förekommer i flera scener, Edith Piaf hörs i låten C´est Marveilleux och Carlos Gardel hördes i två scener med sin underbara Por Una Cabeza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *