Svenskpressade EP i samlingen – Tisdag 2 februari 2021

The Shadows var tidigt populära i Sverige. Dels genom att de kompade Cliff Richard men också med de många egna inspelningarna. Denna EP var den fjärde av tolv som släpptes här 1960-67. Wonderful Land var deras första Tio I Topp-hit april 1962. Nedan ser vi andra EPs från Skandinaviska Grammophon AB, de som snart därefter döptes till EMI.

Frank Ifield föddes 1937 i England av australiska föräldrar. Han flyttade med familjen till Australien 1948 och skivdebuterade 1951. Framme i november 1959 var han tillbaka i England. Här kom stora framgångar med fyra listettor på Englandslistan. Sommaren 1962 var han etta i tre veckor med I Remember You som också nådde 5;e plats i USA och blev hans första Tio I topp-hit.

Detta var den första av tre svenskpressade EP med Frank Ifield. På singelutgåvan i Sverige var baksidan I Listen To My Heart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *