Mary Wilson avliden – Tisdag 9 februari 2021

Mary Wilson från the Supremes hittad död i sitt hem i Las Vegas igår den 8 februari. Hon var född 1944 och skulle fylla 77 år nu den 6 mars. Som originalmedlem i the Supremes blev hon av skivbolaget Motowns mer profilerade artister. Gruppen fick inte mindre än tolv listettor på Hot 100 åren 1964-69. De gjorde också succé i Europa och kom bl.a till Berns i Stockholm 9 februari 1968 kompade av ett storband. En show som i delar ofta visats i svensk TV.

Mary Wilson höll kvar gruppen efter att Diana Ross lämnade dem 1970 och nu tog Mary över som lead-singer och de de fick en rad hits fram till 1976. Låtar som Stoned Love (1970), Nathan Jones (1971) och Fly Joy (1972) kan nämnas extra.

Mary Wilson kom med åren att ge ut inte mindre än fyra självbiografier om sin karriär. Den första Dreamgirl; My life as a Supreme från 1986 belönades med flera priser. Den blev en succé och har listats som en av de musikbiografier som sålt bäst genom alla år.

Mary Wilson var ännu aktiv som liveartist, bl.a med shower i sin nya hemstad Las Vegas. Det blev även några turnéer i Europa. Hon gjorde t.om skivinspelningar med Clas Yngström 1996. Här är Mary i en intervju gjord så sent som i december 2019.

Jag fick äran att möta henne personligen när hon kom som gäst i Bill Wymans band till Lorensbergsteatern 19 november 2014. Kompad av Bills Rhythm Kings gjorde hon en rivig del i konserten. Det svängde något oerhört. Det lät ungefär som i det här klippet från 2015.

Innan konserten hade jag bokat en intervju med Bill Wyman när även Mary dök upp vid vårt bord, Så det blev en del frågor till henne också. Tyvärr har jag troligen slarvat bort intervju-bandet från tillfället. Minns att när Mary lite oväntat dök upp så kommenterade Bill “Isn´t she good looking”. Jag har några bilder men kan inte precis nu hitta dem. Hoppas kunna lägga till dem här senare. Nedan en av de LP hon signerade åt mig.

Mary blev 1988 som medlem i Supremes invald i Rock And Roll Hall Of Fame.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *