Ny Helmut Newton – dokumentär – Onsdag 10 februari 2021

Via Cineasterna.com (fritt för alla via ditt bibliotek) har jag nu sett dokumentären The Bad and the Beautiful om fotografen Helmut Newton. Det har gjorts filmer om honom tidigare men denna dokumentären är helt ny. Den hade världspremiär under 2020, samma år som Helmut Newton skulle ha fyllt 100 år, och har visats på filmfestivaler världen över.

Newton dog i en bilolycka utanför Chateau Marmont Hotel i Los Angeles 2004. Här får vi intervjuer med många av de fotomodeller och aktrister han jobbade med , bl.a Charlotte Rampling, Grace Jones och Isabella Rossellini .

Garry Winogrand

På Cineasterna finns även flera andra dokumentärer om fotografer. Såg även en intressant om Garry Winogrand (1928-1984).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *