Mojo ute med nytt nummer – Lördag 13 februari 2021

The Cure får omslag och den största artikeln. Genomgång av deras 30 bästa låtar. A Forest blev etta, följd av In Between Days och Boys Don´t Cry. Sexton sidor.

Barry Gibb får The Mojo Interview över sex sidor. Barry som ende överlevande av Gibb-klanen ger alltid bra intervjuer. Han har nu i januari gett ut ett nytt album Greenfields ; The Gibb Brothers Songbook, Vol. 1 fyllt med brödernas låtar i duetter med ett flertal countryartister. Producent för den ingen mindre än Dave Cobb. The Bee Gees är också aktuella med HBO-dokumentären How Can You Mend A Broken Heart

Carole King fyllde 79 år den 9 februari och känns alltid aktuell. Hon är aktiv ännu, Musicalen Beautiful om hennes karriär hade premiär 2013 och har gjort succé i USA, Australien och England. Den gick i West End senast under 2020.

Mojos artikel är upplagd på att det nu är 50 år sedan Carole Kings album Tapestry kom ut. Hela åtta sidor. Mumma.

Edgar Broughton Band har jag nog aldrig sett någon längre artikel om i Mojo eller Uncut iallafall. Men här får vi fyra fylliga sidor om detta engelska band apropå att en box med deras inspelningar åren 1975-1982 getts ut. Det var bröderna Edgar och Steve Broughton som ledde bandet och bägge är intervjuade idag. Edgar kallar sig numera Rob, Edgar var hans mellannamn, och är idag 73 år gammal. Steve är tre år yngre,.

Bessie Smith var en av den tidiga bluesens största namn. Hon föddes 1894 och dog redan 1937. Som tur är var hon flitigt inspelad på skiva. Här sex sidor som är ett utdrag ur nya boken Bessie Smith skriven av Jackie Kay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *