Gene Taylor död – Söndag 21 februari 2021

Gene Taylor Hasses Loge aug 2019

Gene Taylor avliden i sömnen i sitt hem i Austin igår den 20 februari. Han föddes 2 juli 1952 i Norwalk, Kalifornien och spelade piano i boogie-woogiestil redan som femtonåring. Han fick tidigt spela live bakom bluesmän som T-Bone Walker och Big Joe Turner. Efter en tid i James Harmans band var han från hösten 1974 till våren 1976 medlem i Canned Heat.

Gene var barndomskamrat med bröderna Alvin i The Blasters och under 1980-talets första år ingick han i den gruppen för att senare en period gå över till Austin-bandet the Fabulous Thunderbirds. Jag såg och hörde honom första gången just med de senare i oktober 2003 nere på Nefertiti.

Det kom också två album med The Formerly Brothers som var ett löst band ihop med Doug Sahm och gitarristen Amos Garrett. Albumet ovan kom 1991 och han kommenterade det som ett toppenalbum när jag fick signeringen 2018.

Gene Taylor har även utgivit några soloalbum och var under ett antal år på 10-talet bosatt i Belgien. Därav kunde han spela i Sverige på senare år tack vare Micke Finells bokningsbolag Rock Around The Clock. Jag fick höra honom live i en härlig show ihop med Micke på saxofon i Frillesås 18 augusti 2018 och skrev så här i min blogg;

Först kalifornienfödde Gene Taylor (född 1952) i en fin boogie woogie-show. Några sköna äldre låtar ensam annars för det mesta med Micke Finell på saxofon. Bland låtar fanns Rainin´In My Heart, Walking To New Orleans, Sweet Home Chicago och Shake Rattle And Roll. Cirka 50 minuters spelning.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *