Mike Bloomfield presenterad i mitt radioprogram Beat idag – Söndag 28 februari 2021

Mike Bloomfiled var en av de absolut främsta bluesgitarristerna i USA under 60-talet. Född i Chicago 1943 kom han tidigt i kontakt med den stadens bluesmän och framme vid 965 fick John Hammond på CBS upp ögonen för honom. Det blev några inspelningar som dock inte kom ut att ges ut förrän på samlingsalbumet nedan från 1994.

Men 1965 kom Mike att kallas in av CBS när Bob Dylan spelade in Highway 61 Revisited i Nashville. Mike spelar på i stort sett alla spår inklusive de två hitsinglarna Like A Rolling Stone och Positively 4th Street.

Samma år 1965 kom även The Paul Butterfield Blues Band ut med sitt klassiska debutalbum på Elektra Records. Mike medverkar på denna liksom på uppföljaren East West från 1966. Därefter var det flytt til San Francisco och bildandet av bandet the Electric Flag 1967. Sedan kom samarbetet 1968 med Al Kooper på två storsäljande album Super Session och Live Adventures.

Lyssna på mitt radioprogram med ett urval av det bästa ur Bloomfields skivor. Inklusive några gästspel på skivor med Janis Joplin och Muddy Waters. Tyvärr avled Mike redan 1981 vid 36 år ålder,

https://www.radionostalgi.se/lyssna.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *