Svenska skifflegrupper i EP-samlingen – Lördag 27 mars 2021

Roban´s Skiffle Group var nog inte ens det bästa av skifflebanden i Sverige. Men genom att det var Robert Brobergs första grupp är de idag det mest kända i denna kortlivade musikstil. De klämde in hela sex låtar på denna sina andra EP. Den första kom samma år 1956 men var på Polydor. Den innehöll sex låtar precis som denna som kom på etikett Storyville. Under 1958 kom de med ytterligare två EP på Storyville.

Whiskey Bottle Slickers var nog det populäraste av skifflebanden i Stockholm. De var iallafall först ut på skiva. Ett åttamannaband där medlemmarnas namn står att läsa på framsidan av denna deras första EP på Gazell. Det bolagets första EP och utgiven 1955.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *