Alf Robertson-dokumentär i SVT – Påskafton Lördag 3 april

Alf Robertson var en alldeles speciell artist. En stor favorit för min del. Dryga tolv år efter hans död i december 2008 fick vi äntligen en tv-dokumentär om honom. Filmmakaren Thomas Samuelsson har fångat mycket av själen i Alfs gärning. Intervjuklippen med Alf från så sent som september 2008 är rörande. De andra intervjuade är väl valda, men några är med alldeles för kort. T.e x kunde Hans Sidén få berättat om sitt samarbete med att skriva texter till flera av Alfs låtar. Men det var ingen faktabaserad dokumentär det här. En sådan får vi hoppas kan komma också någon gång.

Alfs bästa album enligt mig . Från 1982

Dokumentären Livet e ju som de e finns på Svt play fram till 30 september.

https://www.svtplay.se/video/30434420/alf-robertson-livet-e-ju-som-de-e

Jag såg Alf på scen 1975 på Konserthuset i Göteborg när han framträdde före Wanda Jackson. Precis hemkommen från ett år i USA gjorde han succé. Strålande bra minns jag. Första gången vi träffades var nog när jag gjorde en intervju för Året Runt. Vi satt på restaurang Weise och jag hade bandspelare med mig. En sanslöst rolig intervju som blev till tre sidor. På kvällen denna den 15 januari 1986 var jag med när han sjöng inför en hänförd skara ute vid Rambergsstugan på Hisingen. Fantastiskt underhållande minns jag . I Börje Lundebergs bok står följande

Jag höll kontakt med Alf genom alla decennier efter detta. Han kom vid många tillfällen upp till oss på P4 Radio Göteborg. Jag var också uppe i hans och Monicas hus när de bodde i Hova på 90-talet.

Alf i sitt hem i Hov

När de sedan flyttade till Frillesås blev det också att jag ringde honom en gång i månaden. Talet var ju inte helt okay men det gick ändå bra konversera. Jag var nere där hos Alf och Monica en enda gång och då togs den här bilden av Hank Stensson ca. 2007

Alf sista liveframträdande kom i Flunsåsparken på Hisingen en fin sommarkväll 13 maj 2008. Vi var nog en 2000 personer där och som så ofta blev det nästan mer snack än sång när Alf väl fick mikrofonen. Han började överraskande med danska låten Den lille Ole minns jag.

Jag kan rekommendera alla att läsa boken Jag lämnade mitt hjärta i Göteborg av Börje Lundberg.

En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *