Vintage Rock ute med sitt 50:e nummer – Onsdag 5 maj 2021

Engelska magasinet Vintage Rock är mumma för den som gillar oldies-musik. I sitt 50:e nummer får vi på deras 100 sidor bl. a läsa om låtskirvarparet Jerry Leiber och Mike Stoller. Båda födda 1933. Leiber som skrev texterna avliden 2011 medan Stoller som var den som stod för musiken ännu är i livet, Sex sidor inklusive bilder.

Ricky Nelson får en längre artikel där sonen Gunnar Nelson är intervjuad. Sex sidor inklusive bildsidor.

Doo Wop-gruppen The Marcels minns vi för hiten Blue Moon 1961. De existerar ännu och vi får här läsa deras historia över tre sidor. Intervju med Walt Maddox som kom med i gruppen direkt efter deras första hit.

Lee Rocker var basisten i the Stray Cats. Nu har han kommit ut med ett nytt soloalbum. Sex sidor med bilder.

Smiley Lewis var en R&B-artist från New Orleans som hade framgångar på 50-talet. Han gjorde de första inspelningarna av klassiker som I Hear You Knockin´, One Night (Of Sin) och Blue Monday. Smiley är alldeles för bortglömd men här får vi hans story över tre sidor.

Rockfilmen The Girl Can´t Help It med Jayne Mansfield i huvudrollen kom för 65 år sedan. Här får vi sex sidor med storyn kring filmen.

Roy Orbison får Classic Album-artikeln. För LPn Lonely And Blue från 1961. Fem sidor inklusive bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *