Folkmusikern Patrick Sky död – Måndag 31 maj 2021

Patrick Sky, den amerikanske folksångaren, gitarristen och låtskrivaren (som föddes som Patrick Lynch 2 oktober 1940) rapporteras avliden den 27 maj. 80 år gammal. Han växte upp i Louisiana men kom efter militären att i början av 60-talet hamna i New Yorks Greenwich Village. Han skrev egna låtar och var med i den nya vågen av folkmusiker med namn som Dave Van Ronk och Bob Dylan,.

Debutalbumet

Sky fick skivkontrakt med Vanguard och gav här ut sina första två album 1965 och 1966. Han producerade även två album med Mississippi John Hurt för det bolaget. Låten Many A Mile blev hans mest kända och den spelades även in av Buffy Sainte-Marie.

Hans fjärde album

Därefter följde två album för Verve Forecast 1968 och 1969. På 1970-talet blev hans texter mer politiska och han fick inte ut sina skivor hos de etablerade skivbolagen. Han hade irländskt påbrå och gick nu in mer för traditionell irländsk musik och byggde själv sina uiillean pipes. 1973 var han med om att starta skivbolaget Green Linnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *