The Hillbilly Five på EP och Johnny Waard på singel i samlingen – Söndag 4 juli 2021

The Hillbilly Five kom från Uddevalla och var vid mitten av 60-talet det ledande countrybandet i Sverige. De fick skivkontrakt med Roland Ferneborgs SweDisc och gav ut sin första EP 1963. Året efter kom singeln The Great Snowman som blev en radiohit och deras genombrott. Här är deras tredje utgåva även den från 1964.

Johnny Waard var artistnamnet för Ingvar Wahlberg, född i Stockholm 1936 och avliden 1977. Han skivdebuterade 1958 med två EP under namnet Lille John. En på Oktav och en på Metronome.

Som Johnny Waard var första singeln Klockorna i gamla stan på Metronome 1960. Det kom en EP på Sonet 1963 innan han 1964 kom till Scan Disc, Ferneborgs sidobolag till SweDisc. Här en av tre skivor för dem, en singel från 1965 där han satt svensk text på Chuck Berrys Memphis,Tennessee.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *